Lening aanvragen


Een lening aanvragen kan op verschillende manieren. Zo kunt u een bank binnen stapen en een lening afsluiten. Maar u kunt ook en dit is meestal een stuk voordeliger online een lening afsluiten. Belangerijk bij het online afsluiten van een lening is dat u zich goed verdiept in de voorwaarden. Zo kan bijvoorbeeld de rente die u over de lening moet betalen enorm fluctueren. Maar dit is niet het enigste, er kunnen nog meer verschillen zijn tussen de geldverstrekkers. Een juiste vergelijking tussen de verschillende geldverstrekkers is daarom een absolute must om te doen. U moet zich ook realiseren bij het afsluiten van een lening dat er verschillende leningsvormen zijn. Het is van belang dat u eerst de juiste leenvorm kiest. Dit bepaald u aan de hand van u persoonlijke situatie en waarvoor u de lening nodig heeft. De lenigsvormen kunnen qua voorwaarden nogal van elkaar verschillen zo kan het voorkomen dat u bij de ene lening wel eerder mag aflossen en bij de andere lening een boete krijgt als u meer geld wilt af lossen dan is afgesproken.Doorlopend krediet


Een van de bekendste leningsvormen is het doorlopend krediet. Bij deze lening kunt u het afgelosde bedrag weer opnemen. U bepaald dus zelf hoe lang u erover doet voordat de lening is terug betaald. Stelt u voor dat u 15.000 euro leent met als leningsvorm het doorlopend krediet. Als u met deze 15.000 euro een auto heeft gekocht staat u saldo van u lening op nul euro. Lost u de komende maand het afgesproken bedrag af laten we zeggen dat dit 250 euro is. Dan staat u saldo de maand daarop weer op 250 euro dat betekent dat u dit bedrag weer kunt opnemen mocht u dit willen. Hiermee verlengt u wel de looptijd, maar in sommige situaties kan deze leningsvorm bijzonder handig zijn. Het is dan ook niet voor niets de populairste leenvorm.


Persoonlijke lening


Een andere leenvorm is de persoonlijke lening. De naam verraad het al een beetje maar deze lening wordt op u persoonlijke situatie en wensen afgestemt voor zover dat mogelijk is. Bij deze leningsvorm leent u in een keer een groot bedrag waarbij de looptijd en de rente vast gezet worden. Het is bij deze lening niet mogelijk om de afgelosde bedragen weer op te nemen wat bij het doorlopend krediet weer wel het geval is. Een voordeel bij deze leenvorm is dat u voortijdig extra mag aflossen zonder dat u hiervoor een boete hoeft te betalen.


U moet zich wel realiseren dat de ideale leningsvorm niet bestaat. Elke leningsvorm heeft zijn voor en nadelen en u zult hierin een overweging moeten maken voordat u een lening wilt aanvragen. U kunt hier de hoogste rente spaarrekening bekijken.Zorg ervoor dat je vrienden zich ook goed laten inlichten en deel deze informatie met ze!